divendres, 18 d’agost del 2017

SENSIBILITAT DENTAL

Resultado de imagen de sensibilidad dental

Fa temps ja vam parlar de la sensibilitat dental i del seu tractament. Avuí anem a recordar un pooc aquesta entitat ja que, ara en estiu, amb el consum de gelats i begudes fredes, la sensibilitat dental pot ser un vertader problema.

La sensibilitat dental afecta al 25% de la població adulta. És més freqüent en dones compreses entre els 20 i 40 anys. Actualment ha augmentat la incidència en persones més joves per l'abús de begudes energètiques, refrescos... També tenen major predisposició a la sensibilidad dental els pacients amb anorèxia, bulímia, hèrnies de hiat i úlceres estomacals. Les dents més afectades són els premolars i els claus.

Se caracteritza per un dolor fuert i  passatger després del contacte amb un estímul extern (aliments o begudes àcides, calentes o fredes). Se produeix por l'exposició de la dentina de la dent que transmiteix este estímul al nervi de la dent. Un raspallat agressiu i un dentífric abrasiu poden ser causants de la sensibilitat. Així com malalties com ara el bruxisme, la càries, la gingivitis i la periodontitis entre altres.

També pot aparèixer major sensibilitat després d'alguns tractaments dentals com ara el blanquejament o el raspat i allisat radicular.

Si el pacient no tracta la hipersensibilitat adequadament (anant al dentista perquè li prescriga una pauta de vernissos, colutoris o pastes adequades) el problema pot acabar generant molèsties persistents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada