dimarts, 16 d’agost del 2016

LA MALOCLUSIÓ


Moltes vegades els xiquets venen amb els seus pares a la clínica perquè a la revisió de la escola els han diagnoticat una maloclusió. Però, què és exactament la maloclusió?

La maloclusió és un estat de la boca que dista del patró correcte d'oclusió que coneixem els ortodoncistes i odontòlegs. Aquesta oclusió normal o normoclusió compleix uns ideals quant a la posició de les dents i la relació amb la resta d'estructures. Tota oclusió que no complisca aquest requisits es converteix en una maloclusió. 

Les maloclusions tenen diverses causes:


  • Herència genètica: l'ausència congènita d'alguna dent que no s'ha format, les dents supernumeràries, les erupcions ectòpiques (en localitzacions anormals) o les anomalies de forma i mida solen heretar-se. Existeixen maloclusions similars entre pares i descendents. També apareixen maloclusions en algunes síndromes i patologies com el llavi fissurat.
  • Factors intrauterins i neonatals: modelat intrauterí (per pressió d'algun membre, per exemple, durant l'embaràs) o agents teratògens durant l'embaràs (raigs X, alcohol, tabac, aspirina...)
  • Factors postnatals: malalties neurològiques i musculars, deficiències nutricionals, fractures maxil·lars, malalties endocrines (hipotiroidisme), pèrdua prematura de dents temporals (per càries o traumatismes) que poden requerir mantenedors d'espai perquè la dent permanent no quede atrapada o perda la seua guia eruptiva, hàbits anòmals... 
Malgrat la preocupació dels pares i d'alguns adults per la seua pròpia maloclusió, es tracta d'una entitat que té normalment fàcil solució mitjançant ortodòncia després d'un estudi diferenciat del cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada